Webtätig zoekt voortdurend naar nieuwe en betere manieren om je organisatie, merk of bedrijf online op de kaart te zetten. Essentieel daarbij is dat je in “gesprek” komt met je (potentiële) klant, maar vooral ook dat je hem weet te bereiken, boeien en binden.  Momenteel is video booming en biedt je als ondernemer nieuwe kansen. Hieronder leg ik je uit wat de voordelen zijn van het opnemen van een video op je website.

Een combinatie van het beste uit 3 werelden

Het begrijpen, of beter doorgronden, van je potentiële klant en vervolgens je boodschap hierop afstemmen is een grote uitdaging in marketing. Iedereen heeft zijn voorkeur om informatie of kennis tot zich te nemen. De ene neemt beter geschreven informatie op terwijl de ander weer gevoeliger is voor gesproken informatie of beelden.  Eigenlijk heb je dus een medium nodig dat alle soorten klanten bedient. Juist, je voelt hem al aankomen: video.  Een medium dat beeld en geluid combineert en daarnaast vertrouwen wekt en emotie overbrengt.

Veel informatie in kort tijdbestek

Het is soms een pittige opgave om een compleet beeld te schetsen van het product of dienst dat je bedrijf biedt. Zeker als je product of dienst complex is. Wil je dat in woorden doen, dan verzandt je al snel in lange, moeilijk te verteren stukken tekst. Websitebezoekers lezen scannend en zijn weinig genegen om in lange teksten te duiken. Toch wil je dat klanten snel en gemakkelijk een beeld krijgen van wat jij te bieden hebt. Als een beeld meer dan 1000 woorden zegt, dan betekent video een veelvoud daarvan. De gemiddelde reclamespot duurt bijvoorbeeld maar 30 seconden en brengt in die korte tijd een complete boodschap over die blijft hangen. Video is een licht verteerbaar medium met een hoge impact.

Betere gebruikerservaring

Een gerecht dat goed is bereid, smaakvol is opgemaakt en waarbij de kleuren, smaken en texturen elkaar afwisselen is aantrekkelijk. Je geniet er graag zo lang mogelijk van. Zo is het ook met een website. Een website moet je het gevoel geven welkom te zijn en een prettige ervaring bieden. Duidelijke beknopte informatie, goed te navigeren met een evenwichtige afwisseling van tekst en beeld. Video is naast foto’s en tekst een absolute meerwaarde en verhoogt de aantrekkelijkheid van je website. Het biedt zonder meer een betere user experience en verhoogt de kans dat bezoekers langer op je website vertoeven

Meer conversies

Het hebben van een video op je website geeft klanten een uitstekende real life ervaring. Een video kan voor de klant de doorslag geven om voor jouw product of dienst te kiezen. Een uitstekend voorbeeld hiervan is te vinden op www.mandrex.nl.  Deze video gemaakt door onze videoproducer demonstreert de voordelen van een gatenboorsysteem. Het is bijna onmogelijk om de voordelen van dit systeem met alleen tekst en beeld over te brengen.

Hoger eindigen in Google´s zoekresultaten

Tenslotte is het hebben van een video op je website van invloed op je website ranking. Ofwel de plaats van je website in de Google zoekresultaten. Zeker het hebben van branded video’s op jouw YouTube kanaal kan zichtbaarheid van je website een zeer positieve impuls geven. Google’s YouTube biedt je toegang tot een enorm publiek. De feiten liegen er niet om:

• YouTube kent meer dan een miljard unieke bezoekers per maand;
• Meer dan 6 miljard uur aan video wordt elke maand via dit kanaal bekeken. Dat is omgerekend bijna 1 uur voor elke persoon op aarde;
• Per dag worden er meer dan 4 miljard video’s per dag bekeken op YouTube;
• YouTube is beschikbaar voor 61 landen en vertaald in 61 talen;
• 40% van alle YouTube tijd video’s wordt mobiel bekeken;
• 100 miljoen mensen reageren op een YouTube video.

Wil jij ook graag een video op je website?

Een speciaal voor jouw bedrijf gemaakte professionele video hoeft beslist niet duur te zijn. Deze video zet alle voordelen het medium video nog eens voor je op een rij. Webtätig verzorgt al een professionele video vanaf een kleine € 600,00 exclusief BTW.  Wil je meer weten? Bel dan 015-707807o of stuur ons een mailtje.